Dla jednych pole jęczmienia, dla innych morze glutenu. Jeśli myślisz tak o wszystkich zbożach jesteś w błędzie
Z glutenem kojarzą się wszelkie wyroby mączne, kasze i makarony. Takie uproszczenie to błąd. Gluten nie nie jest synonimem węglowodanów. Owszem, znajdziemy go w pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie i... to by było na tyle.
Deser na bazie kaszy jaglanej, czyli prosa, będzie więc nie tylko smaczny, ale i bezpieczny dla bezglutennowców (a dodatkowo - zdrowy, bo kasza jaglana jako jeden z niewielu produktów, zawiera zbawienną dla stawów krzemionkę).
Podobnie dobroczynna może okazać się komosa ryżowa, która nie tylko zawiera wapń, tokoferol, kwas foliowy, miedź, fosfor i mangan, ale ma również niski indeks glikemiczny.
#Huawei #P30Pro #FotografiaNaNowo
Partnerem artykułu jest Huawei.