Modest Amaro otwiera kolejną restaurację. “To będzie coś unikalnego”
Po najbardziej innowacyjnym szefie kuchni w Polsce nie należało spodziewać się niczego innego: Modest Amaro otwiera kolejną restaurację i zapowiada, że tak nowatorskiego konceptu jeszcze w Polsce nie było.
Pewnym można być dwóch rzeczy: tego, że w menu nie zabraknie produktów regionalnych oraz tego, że sposób ich podania nie będzie miał z klasyką wiele wspólnego. Pomyli się jednak ten, kto sądzi, że Heart będzie czymś na kształt filii Atelier Amaro w wydaniu “folk”.
Kuchnia w Heart będzie ukłonem w stronę najlepszych tradycji kulinarnych Podhala.•Fot. materiały prasowe
Podhalańską restaurację ma wyróżniać klimat: ciepły i przyjazny. Mimo że jej domem będzie pięciogwiazdkowy hotel, atmosferą ma nawiązywać raczej do rodzinnego spotkania, a nie eleganckiej, formalnej kolacji.
— Chcę, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych specjalne menu „Palce Lizać” oparte wyłącznie na produktach ekologicznych — zapewnia Amaro.
Fot. materiały prasowe
Nosalowy Park Hotel & SPA - to właśnie ten hotel będzie sercem nowego projektu Modesta Amaro•Fot. materiały prasowe