"Afrodyzjaki i małe f**tki". Nowy filmik Magdy Gessler robi furorę w internecie

Bartosz Świderski
Choć powszechnie wiadomo, że typowo polski obiad to schabowy z ziemniakami i kiszoną kapustą, to dla bardziej wybrednych smakoszy Magda Gessler uruchomiła kanał na YouTubie. Dzięki jej poradom można zapoznać się z techniką jedzenia krabów, albo dowiedzieć, co to są vongole.
Jak się zabrać za kraba? Podpowiada Magda Gessler. Fot. screen z YouTube / Magda Gesler
Czy wiecie, jak zabrać się za homara, kraba, ostrygi lub krewetki? Albo może nie macie pojęcia o tym, jak przygotować małe f**tki? Chcielibyście elegancko i sprawnie zjeźć grzebolinki, fasolari albo vongole? Przy okazji, vongole to takie ślimaki ukryte w muszelkach. Czym są grzebolinki i fasolari, można sprawdzić na kanale Magdy Gessler na YouTubeZnana restauratorka nie ogranicza się jednak wyłącznie do pokazywania, jak zjeść mniejszego czy większego "morskiego potwora". Na swoim kanale zamieściła też kilka przepisów kulinarnych. Kanał powstał kilka tygodni temu, ale wciąż przybywa na nim nowych filmów z przepisami lub instrukcją "jak się dobrać do tego i owego". "Dużo owego już na moim YouTubie. Tym razem… o stworkach jak z baśni.. vongole, fasolari i grzebolinki... afrodyzjaki i małe f**tki... egzotyczne... prosto z mórz i oceanów… obejrzyjcie" – zachęca Gessler na Instagramie. Pozostaje chyba życzyć smacznego.