Kuchnia Igi Świątek. Polska tenisistka zdradziła, jak odżywia się podczas turnieju

Maciej Piasecki
Kurczak, ryż, brokuły, do tego smaczne smoothie. Iga Świątek podzieliła się z kibicami swoimi żywieniowymi przyzwyczajeniami podczas turnieju. Na oficjalnej stronie WTA Polka ukazała trochę kuchni ze swojej... kuchni. Było zgodnie ze sportowym trybem życia, czyli smacznie i zdrowo.
Iga Świątek jako turniejowa "dwójka" przystąpi do turnieju WTA w Indian Wells. Polka będzie jedną z faworytek do triumfu. Fot. Rex Features/East News
W ostatnich dniach Biało-Czerwoni zdominowali tenisowe media społecznościowe. W środę odbędzie się premiera rozmowy zarówno z Igą Świątek, jak i Hubertem Hurkaczem, odnośnie ich ostatnich turniejowych sukcesów. Nasza najlepsza tenisowa para w kraju rozpoczyna walkę w turniejach w Stanach Zjednoczonych. Miejscem zmagań będzie legendarne Indian Wells. Rywalizacja, która miała zazwyczaj miejsce w kalendarzu w okolicach marca, ale ze względu na pandemię COVID-19, przełożono ją na październik.


A skoro jesteśmy przy USA, Świątek pokazała, co jada podczas sportowej rywalizacji. Nagranie miało miejsce podczas turnieju WTA w Cincinnati. Jak widać, Świątek musi odpowiednio bilansować swoje żywienie, aby być idealnie przygotowaną do kolejnych, turniejowych wyzwań. Młode zawodniczki i zawodnicy mogą wzorować się na czwartej rakiecie światowego rankingu.

Turniej BNP Paribas Open startuje w środę 6 października. Bez eliminacji w Indian Wells zagrają Świątek oraz Magda Linette. Linette już pierwszego dnia zmierzy się ze Szwedką Rebeccą Peterson. W turnieju zagra też jeszcze jedna Polka, kwalifikantka Magdalena Fręch. Zmierzy się z Chinką Saisai Zheng.

W turnieju mężczyzn zagra za to Hurkacz, który w pierwszej rundzie ma wolny los. W drugiej zmierzy się z Alexeiem Popyrinem lub Miomirem Kecmanoviciem.
Czytaj także: Świątek tuż za podium, Hurkacz blisko czołowej dziesiątki. Polski duet wysoko na świecie

Posłuchaj "naTemat codziennie". Skrót dnia w mniej niż 5 minut