Kuchnia Igi Świątek. Polska tenisistka zdradziła, jak odżywia się podczas turnieju
Kurczak, ryż, brokuły, do tego smaczne smoothie. Iga Świątek podzieliła się z kibicami swoimi żywieniowymi przyzwyczajeniami podczas turnieju. Na oficjalnej stronie WTA Polka ukazała trochę kuchni ze swojej... kuchni. Było zgodnie ze sportowym trybem życia, czyli smacznie i zdrowo.
A skoro jesteśmy przy USA, Świątek pokazała, co jada podczas sportowej rywalizacji. Nagranie miało miejsce podczas turnieju WTA w Cincinnati.
Turniej BNP Paribas Open startuje w środę 6 października. Bez eliminacji w Indian Wells zagrają Świątek oraz Magda Linette. Linette już pierwszego dnia zmierzy się ze Szwedką Rebeccą Peterson. W turnieju zagra też jeszcze jedna Polka, kwalifikantka Magdalena Fręch. Zmierzy się z Chinką Saisai Zheng.
W turnieju mężczyzn zagra za to Hurkacz, który w pierwszej rundzie ma wolny los. W drugiej zmierzy się z Alexeiem Popyrinem lub Miomirem Kecmanoviciem.
Czytaj także: Świątek tuż za podium, Hurkacz blisko czołowej dziesiątki. Polski duet wysoko na świecie
Posłuchaj "naTemat codziennie". Skrót dnia w mniej niż 5 minut