fot. Maciej Stanik
Reklama.
Babeczki kajmakowe, które prezentujemy poniżej, stworzył specjalnie dla was Słodki Drań. Zasłużyć na takie miano nie jest łatwo, ale taca słodkości i doza świętego oburzenia („Ze sklepu? Chyba kpisz!”) szybko je wam zapewnią, przynajmniej w oczach domowników. Chyba warto się postarać?
logo
fot. Maciej Stanik
Babeczki kajmakowe
Składniki ( na ok. 30 babeczek):
125 g masła
250 g mąki
60 g cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
opakowanie kajmaku
jajeczka Lindt Lindor (do dekoracji)
Z podanych powyżej składników zagniatamy kruche ciasto i odstawiamy do lodówki na 1/2 h.
Ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy foremki. Pieczemy ok. 12-15 minut w temp. 175 stopni.
Wystudzone babeczki napełniamy masą kajmakową i dekorujemy jajeczkami Lindt Lindor.

Artykuł powstał we współpracy z Lindt.