Uwielbiasz jabłecznik, w którym czuć wyraźną nutę cynamonu? Jeśli tak, to koniecznie musisz spróbować tego znakomitego drinka. Ten koktajl smakuje jak z topowego baru. Zrobisz go w kilku krokach sam w domu. To naprawdę smakuję jak świeżo wypieczona szarlotka!
Redaktorka, reporterka, koordynatorka działu show-biznes. Tematy tabu? Nie ma takich. Są tylko ludzie, którzy się boją. Szczera rozmowa potrafi otworzyć furtkę do najbardziej skrytych zakamarków świadomości i rozjaśnić umysł. Kocham kolorowych i uśmiechniętych ludzi, którzy chcą zmieniać szarą Polskę. Chcę być jedną z tych osób.
Słodycz jabłek, doprawiona szczyptą aromatycznego, korzennego cynamonu rozpali Twoje podniebienie. Z łatwością zaskoczysz szwagra, dziewczynę czy koleżanki na domówce.
Ten drink to chyba najpopularniejszy koktajl na bazie żubrówki z kłosem trawy, która nadaje mu niepowtarzalny smak. Wystarczą zaledwie trzy składniki bazowe, aby cieszyć się nim w domu. Pamiętaj, że alkohol jest przeznaczony tylko dla osób pełnoletnich.
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:
- 50 ml żubrówki (Bison Grass - tej z kłosem)
- 200 ml soku jabłkowego (najlepszy będzie ten świeżo tłoczony)
- sok z połówki małej cytryny
- cząstki jabłka i cynamon (do dekoracji)
- kostki lodu albo kruszony lód
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Weź szklankę typu short, krótszą, najlepiej taką jak do whisky. Daj kostki lodu lub kruszony lód. Odmierz 50 ml wódki z kłosem kieliszkiem i nalej do szklanki.
2. Wciśnij sok z połówki małej cytryny, ale uważaj na pestki. Wypełnij zimnym sokiem jabłkowym. Użyj łyżki barmańskiej albo zwykłej , aby lekko zamieszać zawartość.
3. Do dekoracji możesz użyć plasterków jabłka i cynamonu. Daj laskę cynamonu albo oprusz szczyptą na samą górę.