
Jeśli nie jesteś fanem intensywnego smaku śledzi, to ta kompozycja urzeknie Twoje podniebienie. Połączenie z burakiem jest wprost bajeczne. Naturalnie słodkawy, różowy kolor rozświetli Twój stół Wielkanocny, ale nie tylko. Przygotowanie jest dziecinnie proste i zajmie Ci zaledwie 15 minut.
Składniki na dużą miskę/salaterkę:
- filety śledziowe opakowanie 450g
- 2 buraki gotowane
- 4 jajka na twardo
- 2 ogórki kiszone
- 1/4 pora
- 1 średnie kwaśne jabłko np. Ligol
- 1 mała cebula czerwona
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- opcjonalnie kilka orzechów włoskich
