Lewandowski otwiera nową restaurację w Warszawie. Współpracuje z synem Magdy Gessler
Bartosz Świderski
22 kwietnia 2021, 11:29·1 minuta czytania
Publikacja artykułu: 22 kwietnia 2021, 11:29
Robert Lewandowski we współpracy z synem Magdy Gessler, Tadeuszem Gesslerem, otwiera w Warszawie nową restaurację. Będzie to inspirowany kuchnią amerykańską sports bar w Browarach Warszawskich.
Reklama.
O nowej inwestycji Roberta Lewandowskiego portalowi Jastrząb Post opowiedział Tadeusz Gessler. Będzie to sports bar w Browarach Warszawskich. Pomysłodawcą restauracji, której otwarcie zaplanowano na czerwiec lub lipiec, jest doświadczony manager Jacek Trybuchowski.
– To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć – wyjaśnił Gessler.
Dodał, że on ma zajmować się stworzeniem menu oraz całym formatem restauracji, która zajmie powierzchnię ok. 3,3 tys. metrów kwadratowych. – Będziemy mieli mam nadzieję tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę – podkreślił Gessler.
Zdradził też, jak wygląda zaangażowanie Lewandowskiego w nowy projekt. – Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify – przekazał kucharz.
To nie pierwsza restauracja Lewandowskiego. Z zeszłym roku piłkarz zainwestował w lokal gastronomiczny na wodzie, który zostanie zbudowany przy molu w Giżycku. Koszt inwestycji to ponad 70 mln zł, napastnik nie pokrywa rzecz jasna całości tej kwoty, a jest jednym z kilkudziesięciu inwestorów.