
Sylwester u Magdy Gessler
Choć do sylwestra zostało jeszcze kilka dobrych tygodni, to lokale gastronomiczne już publikują oferty na ten dzień dla swoich potencjalnych klientów. Magda Gessler także ma w planach organizację sylwestrowego poczęstunku w swojej najpopularniejszej, warszawskiej restauracji "U Fukiera".
Na jaki wydatek będą musiały się przygotować osoby, które postanowią pojawić się u popularniej restauratorki? "W tym roku także z przyjemnością organizujemy SYLWESTRA w restauracji 'U Fukiera'! Zapraszamy na uroczystą i wyjątkową kolację degustacyjną" – podano na oficjalnym profilu.
Menu jest bogate i obejmuje aż 8 dań. Goście będą mogli też liczyć na wine pairing oraz wyjątkową oprawę. Ponadto kucharze przygotują dania miesne jak i te wegetariańskie. I tak za pakiet dań mięsnych trzeba zapłacić 450 złotych od osoby, a bezmięsnych 400. W lokalu Gessler standardem jest również koszt serwisu, który wynosi 10 proc. rachunku.
Catering na święta Bożego Narodzenia u Magdy Gessler
Dodajmy, że co roku polska restauratorka, prowadząca programu TVN "Kuchenne rewolucje" w swoich lokalach oferuje także świąteczny catering dla osób, które chcą uniknąć stania w długich kolejkach w marketach, a potem spędzenia wielu godzin na pichceniu w kuchni.
Już 10 listopada na facebookowym profilu restauracji "Polka", która jest zlokalizowana w Łodzi na rynku Manufaktury, ukazało się bożonarodzeniowe menu. Rozpiska zawiera różnorodne dania, w tym potrawy rybne, mięsne, wegetariańskie oraz desery.
Cena pierogów z lokalu Gessler, bez względu na rodzaj, wynosi aż 92 zł za kilogram, przy czym jeden kilogram to 18 sztuk, co daje 5,11 zł za sztukę. To znaczący wzrost w porównaniu do cateringu świątecznego w 2022 r., kiedy cena wynosiła 78 zł za kilogram, czyli 4,33 zł za sztukę.
Co jeszcze m.in. znajduje się w ofercie?
Chcąc zamówić danie główne, mamy do wyboru, chociażby wołowinę w czerwonym winie z kapeluszami podgrzybków (porcja - 200g) za 60 zł, kaczkę lakierowaną miodem - połówkę (porcja - 600g) za 66 zł, polędwiczkę wieprzową w sosie śmietanowo-grzybowym (porcja - 200g) za 48 zł oraz dorsza w cieście (200g) za 52 zł.
Zobacz także