Magda Gessler od lat stara się sprostać wymaganiom klientów swoich restauracji. Także i w tym roku w jednym z jej lokali w Warszawie organizowana jest impreza sylwestrowa. Oto ile trzeba za nią zapłacić.
Reklama.
Podobają Ci się moje artykuły? Możesz zostawić napiwek
Teraz możesz docenić pracę dziennikarzy i dziennikarek. Cała kwota trafi do nich. Wraz z napiwkiem możesz przekazać też krótką wiadomość.
Choć do sylwestra zostało jeszcze kilka dobrych tygodni, to lokale gastronomiczne już publikują oferty na ten dzień dla swoich potencjalnych klientów. Magda Gessler także ma w planach organizację sylwestrowego poczęstunku w swojej najpopularniejszej, warszawskiej restauracji "U Fukiera".
Na jaki wydatek będą musiały się przygotować osoby, które postanowią pojawić się u popularniej restauratorki? "W tym roku także z przyjemnością organizujemy SYLWESTRA w restauracji 'U Fukiera'! Zapraszamy na uroczystą i wyjątkową kolację degustacyjną" – podano na oficjalnym profilu.
Menu jest bogate i obejmuje aż 8 dań. Goście będą mogli też liczyć nawine pairing oraz wyjątkową oprawę. Ponadto kucharze przygotują dania miesne jak i te wegetariańskie. I tak za pakiet dań mięsnych trzeba zapłacić 450 złotych od osoby, a bezmięsnych 400. W lokalu Gessler standardem jest również koszt serwisu, który wynosi 10 proc. rachunku.
Catering na święta Bożego Narodzenia u Magdy Gessler
Dodajmy, że co roku polska restauratorka, prowadząca programu TVN "Kuchenne rewolucje" w swoich lokalach oferuje także świąteczny catering dla osób, które chcą uniknąć stania w długich kolejkach w marketach, a potem spędzenia wielu godzin na pichceniu w kuchni.
Już 10 listopada na facebookowym profilu restauracji "Polka", która jest zlokalizowana w Łodzi na rynku Manufaktury, ukazało się bożonarodzeniowe menu. Rozpiska zawiera różnorodne dania, w tym potrawy rybne, mięsne, wegetariańskie oraz desery.
Cena pierogów z lokalu Gessler, bez względu na rodzaj, wynosi aż 92 zł za kilogram, przy czym jeden kilogram to 18 sztuk, co daje 5,11 zł za sztukę. To znaczący wzrost w porównaniu do cateringu świątecznego w 2022 r., kiedy cena wynosiła 78 zł za kilogram, czyli 4,33 zł za sztukę.
Co jeszcze m.in. znajduje się w ofercie?
Dorsz po grecku / Dorsz w galarecie z warzywami (porcja - 150g) 42 zł
Bigos staropolski długo warzony (porcja - 1kg) 96 zł
Kapusta z grochem (porcja 1kg) 58 zł
Sałatka warzywna (porcja 1kg) 58 zł
Chcąc zamówić danie główne, mamy do wyboru, chociażby wołowinę w czerwonym winie z kapeluszami podgrzybków (porcja - 200g) za 60 zł, kaczkę lakierowaną miodem - połówkę (porcja - 600g) za 66 zł, polędwiczkę wieprzową w sosie śmietanowo-grzybowym (porcja - 200g) za 48 zł oraz dorsza w cieście (200g) za 52 zł.
W naTemat jestem dziennikarką i lubię pisać o show-biznesie. O tym, co nowego i zaskakującego dzieje się u polskich i zagranicznych gwiazd. Internetowe dramy, kontrowersyjne wypowiedzi, a także ciekawostki z życia codziennego znanych twarzy – śledzę je wszystkie i informuję o nich w swoich artykułach.