Magda Gessler radzi, co jeść w czasach koronawirusa. "Kiszonki, kwaśnica, żurek, sok z malin"
Co jeść, aby podnieść odporność w dobie pandemii koronawirusa? Na pomoc przychodzi Magda Gessler. Słynna restauratorka zaleca dietę bogatą w witaminę C i przy okazji reklamuje swój nowy sklep internetowy.
– W tych trudnych czasach należy zachować dietę bardzo bogatą w witaminę C. Zawierają ją wszystkie kiszonki, kwaśnica, żurek, sok z malin, konfitura z malin i pigwy – wszystkie produkty, które mają kwas, uodparniają. Należy też suplementować witaminę C – mówiła Gessler w rozmowie z agencją Newserią.
Ma być więc i zdrowi, i smacznie. – Aby sprawiało nam to ogromną przyjemność, żeby endorfiny z nas wyskakiwały, to potrzebne jest dobre jedzenie – dodaje Gessler. Przy okazji restauratorka zareklamowała swój nowy sklep Schronisko Smaków, w którym można kupić zdrowe przetwory bogate w składniki odżywcze, ale też żurek czy kwaśnicę.
źródło: Newseria