Oni dołączyli do akcji naTemat #OtwieramyGastro! Oto restauracje, które otwierają się 15 maja
Kochani restauratorzy z całej Polski! Cudownie, że nasza akcja #OtwieramyGastro z naTemat odbiła się tak szerokim echem. Otrzymaliśmy mnóstwo zgłoszeń od fantastycznych miejsc, które z niecierpliwością czekają, aby ugościć Polaków dobrym jedzeniem i pozytywną atmosferą po powrocie z wielomiesięcznego lockdownu. Oni naprawdę odliczają minuty do otwarcia.
Oddaliśmy im głos, by realnie wesprzeć gastronomię w powrocie do swojej najlepszej formy. Oto jak zapraszają do siebie.
Noon Bistro-Wine-Deli Warszawa
Duży wybór win oraz dania i delikatesy najlepszej jakości w sercu Miasteczka Wilanów. Do tego przyjazny klimat pięknego ogródka. Zapraszamy do Noon Bistro-Wine-Deli.Noon Bistro-Wine-Deli Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
Mazaya Falafel Kraków
Okres pandemii był bardzo trudny dla ekipy Mazaya Falafel, ale nie poddaliśmy się i zdecydowaliśmy na otwarcie naszej pierwszej restauracji - pierwsze lokale były bardzo skromne, a restauracja pokazała, że coraz więcej ludzi zwraca uwagę na środowisko i dobro zwierząt.Mazaya Falafel Kraków•Fot. Archiwum prywatne
BEZ SŁOWA Warszawa
Knajpa BEZ SŁOWA mieści się na pograniczu warszawskiego Ursynowa i Służewia. Znajdujemy się tuż przy skrzyżowaniu Dolinki Służewieckiej i Al. Wilanowskiej, jednak po przekroczeniu naszego progu, można odnieść wrażenie, że jest się na Mazurach tudzież innym malowniczym miejscu z dala od miasta. Kaczki, żurawie, łabędzie i pomniki przyrody to tylko część bogatej fauny i flory, która nas otacza.BEZ SŁOWA Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
Mały TAJ Łódź
Mały TAJ to niewielka, osiedlowa restauracja z klasyczną kuchnią tajską. Z dala od zgiełku centrum miasta serwujemy świetne pad thaie, curry, zupy i stir frye przygotowywane przez kucharzy z Tajlandii.Mały TAJ Łódź•Fot. Archiwum prywatne
TOMO SUSHI Warszawa
W języku japońskim "Tomo" oznacza bliskiego człowieka, przyjaciela. Dla nas to słowo ma ogromną wartość. Dlatego od początku funkcjonowania zaskakujemy naszych Przyjaciół i Gości estetyką, najwyższą jakością i niesamowitą atmosferą.TOMO SUSHI Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
OGIEŃ i WODA - Restauracja Florian Warszawa
Wciąż się zmieniamy i piękniejemy na wiosnę, a wszystko to dla Was drodzy Goście. Chcemy żebyście poczuli się u nas wyjątkowo niezależnie od okoliczności. W zabytkowym budynku dawnej Warszawskiej Straży Ogniowej sprzed 270 lat w unikatowej przestrzeni możesz zorganizować klimatyczne spotkanie towarzyskie w sali klubowej czy obiad rodzinny przy okrągłym stole, wesela z potańcówką, a nawet konferencje i szkolenia, zawsze będzie nam miło Państwa gościć.OGIEŃ i WODA - Restauracja Florian Warszawa•Fot. Facebook.com / @restauracjaflorian
Hot Spoon Łódź
Hot Spoon to pierwsza w Łodzi restauracja z tradycyjną kuchnią tajską, która działa na Rynku Manufaktury od 10 lat. Nasze menu to klasyki, jak pad thai, tom kha kai czy curry odmieniane przez wszystkie przypadki, ale również dania tajskiego street foodu i regionalna kuchnia Tajlandii, którą dobrze znają wszyscy, którzy odwiedzili ten piękny kraj.Hot Spoon Łódź Rynek Manufaktury•Fot. Archiwum prywatne
Aruba - Sophisticated Ribs Bar Warszawa
W Arubie pierwszy raz od dawna pojawiły się świeże zioła i kwiaty, dzięki czemu życie do wraca wnętrza naszej restauracji - nie możemy się doczekać Gości!Aruba - Sophisticated Ribs Bar Warszawa•Fot. Facebook.com / @RestauracjaAruba
I Like Pizza Warszawa
Restauracja I Like Pizza położona na zielonych Siekierkach, dokładniej na ulicy Bluszczańskiej 50 na dolnym Mokotowie jest wprost idealna na wieczory z przyjaciółmi przy dobrych napojach, jak i na rodzinne wypady na wyśmienite włoskie jedzenie.I Like Pizza Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
Tawerna Pepe Verde Łódź
Tawerna Pepe Verde to idealna miejscówka dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej i żeglarstwa. Działamy na rynku łódzkiej Manufaktury już od 15 lat i ani na chwilę nie zwalniamy tempa. Klasyczna włoska pizza, makarony, dużo ryb i owoców morza to nasze przeboje od początku działalności, ale wśród naszych gości słyniemy też ze świetnej, zawsze uśmiechniętej obsługi, co jest dla nas wielkim powodem do dumy.Tawerna Pepe Verde Łódź•Fot. Archiwum prywatne
Restauracja Pod Podkową Warszawa
To rodzinna restauracja z wieloletnią tradycją. Powstała z połączenia miłości do polskiej kuchni i wyścigów konnych. Znajduje się zaraz przy Torze Służewiec.Restauracja Pod Podkową jest miejscem spotkań dla wszystkich koniarzy i najbliższych sąsiadów.Restauracja Pod Podkową Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
Al Dente Pasta & Prosecco Bar Łódź
W Al Dente Pasta & Prosecco Bar naszą specjalnością są robione na miejscu, rzemieślnicze makarony, pizza w stylu neapolitańskim i autorskie dania kuchni śródziemnomorskiej. I oczywiście Prosecco, które płynie u nas w kranach, leje się z butelek, łączy z Aperolem i miesza w kilkunastu pysznych koktajlach.Al Dente Pasta & Prosecco Bar Łódź•Fot. Archiwum prywtane
Pizzeria il Bassotto Verde Warszawa
Restauracja, która powstała z miłości do włoskich smaków. Otworzyliśmy się w listopadzie i dzięki wsparciu naszych cudownych Gości czekamy na finalne otwarcie i możliwość działania na miejscu. W naszym menu znajdują się fenomenalne pizze, pinsy i nasza autorska pizza - jamnik.Pizzeria il Bassotto Verde Warszawa•Fot. Archiwum prywatne
Galicja Łódź
Galicja to stylowa i klimatyczna restauracja oferująca dania kuchni polskiej, niemieckiej, austriackiej, ukraińskiej i węgierskiej. Nasz lokal to miejsce dla miłośników kulinarnej klasyki w nowoczesnej odsłonie i pysznych dań regionalnych z różnych zakątków Polski.Restauracja Galicja Łódź•Fot. Archiwum prywatne
No Problem Warszawa
Kłania się ekipa No Problem z Brackiej 20. Zapraszamy do naszego ogródka oraz po pyszne wegańskie lody z Vegestacji. Spróbujecie u nas znakomitej, autorskiej kuchni roślinnej oraz craftowych napojów. Spotkacie się z niezależną sztuką, ideami less waste, PMA czy DIY. Weźmiecie udział w eventach edukacyjnych i kulturalnych.No Problem Warszawa•Fot. Archiwum prywatne