Czy kranówka nadaje się do picia? Nadaje, ale lepiej ją przefiltrować. Jak zrobić to najlepiej?

Konrad Bagiński
13 maja 2024, 06:05 • 1 minuta czytania
Woda z kranu może zawierać sporo zanieczyszczeń. To chlor, metale ciężkie, a nawet pestycydy. Wpływają one negatywnie na nasze zdrowie, trwałość urządzeń AGD i smak wody. Tego wszystkiego możemy się łatwo pozbyć. O tym jak to zrobić najlepiej, rozmawiamy z Grzegorzem Wojciechowskim z firmy WESSPER, produkującej dzbanki i filtry do wody.
Fot. naTemat

O tym, że woda filtrowana smakuje lepiej, niż zwykła kranówka, wiedzą już miliony Polaków. Ale jak wybrać najlepszy filtr?

Wiecie, że każdy filtr do dzbanka filtrującego Wessper zawiera wysokiej jakości mieszankę filtrującą, której głównym zadaniem jest eliminacja zanieczyszczeń, takich jak chlor, metale ciężkie, detergenty, pestycydy i inne substancje chemiczne, które mogą znajdować się w wodzie pitnej?

Wkłady do dzbanków filtrujących redukują również twardość wody, co zapobiega osadzaniu się kamienia w urządzeniach AGD.

O tym, jak wybrać odpowiedni filtr i dlaczego to takie ważne, mówi Grzegorz Wojciechowski z firmy WESSPER, produkującej dzbanki i filtry do wody.