Wojciech Mann nie wytrzymał. Wydał oświadczenie i wyjaśnił, jak to było z jego "brakami warsztatowymi" Fot. Michał Lepecki / Agencja Gazeta
Trudno się dziwić oburzeniu słuchaczy Trójki. I trudno być zaskoczonym, jak to wszystko było komentowane. Portal wyborcza.pl podał, że prezes Polskiego Radia Barbara Stanisławczyk wytknęła Wojciechowi Mannowi "braki warsztatowe". Miało do tego dojść podczas spotkania delegacji pracowników Trójki i Dwójki z zarządem stacji.

Informacja ta wywołała prawdziwą burzę. Wobec tego zamieszania Wojciech Mann postanowił zabrać głos osobiście i wydał wieczorem oświadczenie.
Wojciech Mann
dziennikarz Programu III Polskiego Radia

Relacjonowane w mediach na podstawie nieprecyzyjnych informacji z drugiej ręki spotkanie radiowców z panią Prezes Zarządu PR S.A., Barbarą Stanisławczyk, było, jak to wspólnie uzgodniliśmy, spotkaniem o charakterze wewnętrznym. Skoro jednak w powielanych w różnych miejscach materiałach powraca dotyczące mnie osobiście sformułowanie, chciałbym niniejszym poinformować, że pośród kierowanych przez Panią Prezes pod moim adresem uwag i opinii nie było zarzutu wytykającego mi braki warsztatowe. Czytaj więcej

wirtualnemedia.pl
O tym, że spotkanie dziennikarzy Polskiego Radia z prezes Barbarą Stanisławczyk miało inny przebieg, pisaliśmy już wczoraj. Zarzuty wobec Manna dotyczyły innych kwestii, m.in. jego udziału w reklamie.

– To nie była przyjemna rozmowa – usłyszeliśmy od jednego z dziennikarzy. Dotyczyła głównie zwolnionych dyscyplinarnie dziennikarzy i związkowców oraz oddelegowanych serwisantek. Z nieoficjalnych informacji wynika, że w tych kwestiach prezes Stanisławczyk nie zamierza ustąpić.

List w obronie zwalnianych i oddelegowanych pracowników Trójki podpisało 177 osób z Polskiego Radia. To właśnie z tym listem na rozmowy z panią prezes Stanisławczyk udała się 7-osobowa delegacja m.in. z Wojciechem Mannem, Markiem Niedźwieckim, czy Arturem Andrusem. Szkoda, że przez nieprawdziwe doniesienia dotyczące rzekomych zarzutów "braków warsztatowych" wobec Manna, meritum tej sprawy odeszło gdzieś w cień.

źródło: wirtualnemedia.pl

WYWIAD 0 0"Byłam przed 30, a nie chciało mi się żyć". Patrycja schudła 50 kg, pokonała hashimoto i depresję
MamaDu 0 0"Cesarskie cięcie powoduje problemy dziecka w dorosłości". Wywiad z prof. Ewą Helwich
DADHERO.PL 0 0Nie wiesz jak? Nie przejmuj się, nie ty jeden. Oto nasze rady, jak mądrze wychowywać syna
SAP 0 0Od personalizacji adidasów do zatrzymania powodzi. Oto jak transformacja cyfrowa zmienia nasze życie
#GRZEJE 0 010 godzin czekał na żonę, która poszła do dentysty. Musiała interweniować Straż Miejska
POLECAMY 0 0Jak mu tak wróżka powie, to zwolni pół firmy. Po 15 latach ujawnia kulisy pracy wróżenia w telewizji
MamaDu 0 0"Moja córka żyła 70 minut". Gest mamy po śmierci dziecka poruszył ludzi na całym świecie
POLECAMY 0 0Nie zawsze musisz być wśród ludzi. Te rzeczy powinieneś zrobić sam przynajmniej raz w życiu
0 0Technika sprzed 5 tys. lat pomoże ci popełnić mniej błędów. Mnisi mieli rację
dad:HERO 0 0Polecamy pięć hitów z Nefliksa i HBO Go do obejrzenia z dziećmi w ten weekend
0 0Wybrano najlepsze seriale dekady. O połowie pewnie nawet nie słyszałeś!