Kto płaci za remonty w "Kuchennych rewolucjach"? Magda Gessler zdradziła kulisy produkcji

Weronika Tomaszewska
"Kuchenne rewolucje" od ponad dekady cieszą się dużą popularnością. Wielu fanów produkcji zastanawiało się, kto pokrywa koszty remontów w restauracjach. Tymczasem całą prawdę postanowiła ujawnić sama prowadząca, Magda Gessler.
Magda Gessler wyjawiła, kto płaci za remonty restauracji w "Kuchennych rewolucjach". Fot. TRICOLORS/EAST NEWS
Obserwuj naTemat w Wiadomościach Google


Magda Gessler o kosztach i zasadach udziału w "Kuchennych rewolucjach"

Magda Gessler w swoim formacie ratuje przed upadkiem restauracje w całej Polsce. Często okazuje się, że konieczne są zmiany przy przyrządzaniu potraw, funkcjonowaniu lokalu, a niekiedy nawet kapitalna jego przemiana, w tym remont.


Kilka dni temu restauratorka postanowiła zorganizować na swoim Instagramie Q&A. Fani mogli zadać jej nurtujące ich kwestie związane z "Kuchennymi rewolucjami". Gwiazda jeszcze tego samego dnia wstawiła post, w którym podsumowała serię pytań i odpowiedzi. Dowiadujemy się z niego, że Gessler od początku trwania show przeprowadziła 330 rewolucji. Przyznała też, że nigdy nie wie, do jakiego miejsca jedzie, a "cała koncepcja gastronomiczna, wystrój, menu i zmiana nazwy to wyłącznie jej pomysł, poparty wieloletnim doświadczeniem".

Gessler zdradziła też długo skrywaną tajemnicę i odpowiedziała, kto ponosi koszty związane z renowacją lokalu w "Kuchennych rewolucjach". "Remont restauracji jest finansowany przez TVN" – czytamy w publikacji.

Właścicielka restauracji "U Fukiera" zdementowała plotki, które od lat krążyły w mediach, jakoby za "Kuchenne rewolucje" trzeba było płacić. "Za udział w Rewolucji NIE pobieramy żadnych opłat" – podkreśliła.

Bizneswoman wyjawiła także, że "po emisji odcinka za dalszy kierunek i rozwój odpowiadają właściciele". "Zawsze jednak mają moje wsparcie, mogą zadzwonić. Odbiorę… doradzę" – zapewniła.

Magda Gessler o 24. sezonie "Kuchennych rewolucji"

Przypomnijmy, że 3 marca rozpoczęła się emisji 24. sezonu "Kuchennych rewolucji". Magda Gessler po raz kolejny pomogła kolejnym restauracjom. Ostatni czas był dla przedsiębiorców szczególnie trudny, bo wybuch pandemii utrudniał prowadzenie biznesu gastronomicznego.

– Zaczyna być bardzo poważnie, bo ta pomoc jest autentyczna. Ci, którzy przetrwali, są ogromnie wrażliwymi i mądrymi ludźmi, dlatego że wiedzą, że dla nich to jest ostatnia szansa w tym bardzo trudnym czasie. Jedzenie dalej jest ważne, ludzie dalej muszą gdzieś jeść. Koszt tego jedzenia musi być niższy, jakość wyższa – mówiła Gessler w "Dzień dobry TVN".

– Trochę się zmienił czas, ale ludzie wyciągają do mnie rękę, żeby im pomóc. Ta pomoc jest udzielana i jest bardzo skuteczna, skuteczniejsza niż kiedykolwiek wcześniej – przyznała słynna restauratorka.
Czytaj także: Magda Gessler nie przynosi już największych zysków TVN. Królują inne programy stacji