Chili sin carne, które przygotujesz w... 10 minut. To doskonały pomysł na szybki obiad [PRZEPIS]

redakcja naTemat
07 marca 2023, 13:34 • 1 minuta czytania
Szukasz pomysłu na szybki obiad lub kolację na ciepło? Z pomocą przychodzi Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube. Oto błyskawiczne chili sin carne, które przygotujesz naprawdę w moment, bo jedynie w 10 minut.
To chili sin carne przygotujesz w 10 minut Fot. YouTube / WegeTuba

Chili sin carne to świetny pomysł na lunch, obiad lub ciepłą kolację. To wegańskie danie przygotujesz w niecałe 10 minut, chociaż jeśli ci się nie śpieszy, możesz całość trzymać na patelni znacznie dłużej. Wszystko zależy od twoich preferencji.


– To danie pokaże świeżość składnika, bo wszystko gotowaliśmy bardzo krótko. Możemy gotować je nawet przez 45 minut, aby było intensywne i głębokie, ale chili sin carne na szybko w wersji lekkiej będzie mega ciekawe i pyszne – mówi kucharz Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube.

Chili sin carne z jego przepisu ma wspaniały świeży smak, który zapewniają pomidor, papryka i cebula. Oprócz tego ciecierzyca i fasola to źródła białka. Ostrość potrawy możesz wybrać według własnych upodobań i dowolnie regulować. Jak przygotować błyskawiczne chili sin carne?

Błyskawiczne chili sin carne w 10 minut. Przepis WegeTuby

Składniki:

Garnisz:

Chili sin carne:

Przygotowanie:

Cały przepis znajdziesz na kanale WegeTuba na YouTube.

WegeTuba na YouTube

Na kanale WegeTuba, który obserwuje ponad 62 tysiące internautów, znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe, a przede wszystkim smaczne dania wegańskie. W niekończącą się podróż po roślinnych smakach zabierze was kucharz Mickey Rotten by Michał Gniłka.

Jak sam o sobie mówi, lubi jeść i ma świra na punkcie jedzenia. Podkreśla, że przede wszystkim jest łakomczuchem, a kucharzem... dopiero w drugiej kolejności.

– Znajdziecie tutaj wegańskie przepisy pełne ciekawych smaków, kontrastujących tekstur i nieoczywistych kombinacji produktów. Pokażę wam, że kuchnia roślinna jest niesamowicie bogata i na co dzień możecie odkrywać nowe, zaskakujące połączenia smakowe – mówi Michał Gniłka z WegeTuby.