Chili sin carne, które przygotujesz w... 10 minut. To doskonały pomysł na szybki obiad [PRZEPIS]
Chili sin carne to świetny pomysł na lunch, obiad lub ciepłą kolację. To wegańskie danie przygotujesz w niecałe 10 minut, chociaż jeśli ci się nie śpieszy, możesz całość trzymać na patelni znacznie dłużej. Wszystko zależy od twoich preferencji.
– To danie pokaże świeżość składnika, bo wszystko gotowaliśmy bardzo krótko. Możemy gotować je nawet przez 45 minut, aby było intensywne i głębokie, ale chili sin carne na szybko w wersji lekkiej będzie mega ciekawe i pyszne – mówi kucharz Michał Gniłka z kanału WegeTuba na YouTube.
Chili sin carne z jego przepisu ma wspaniały świeży smak, który zapewniają pomidor, papryka i cebula. Oprócz tego ciecierzyca i fasola to źródła białka. Ostrość potrawy możesz wybrać według własnych upodobań i dowolnie regulować. Jak przygotować błyskawiczne chili sin carne?
Błyskawiczne chili sin carne w 10 minut. Przepis WegeTuby
Składniki:
Garnisz:
- ugotowany ryż / makaron lub tortille
- 1/2 pęczka kolendry
Chili sin carne:
- 4-5 łyżek stołowych oliwy extra virgin
- 1 cebula
- 1 papryka
- po 1/2 łyżeczki kuminu, oregano i wędzonej ostrej papryki
- 1 puszka fasoli kidney
- 1 puszka cieciorki
- 2 pomidory (jeśli jest poza sezonem: gotowa passata lub przecier pomidorowy)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cały przepis znajdziesz na kanale WegeTuba na YouTube.
WegeTuba na YouTube
Na kanale WegeTuba, który obserwuje ponad 62 tysiące internautów, znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe, a przede wszystkim smaczne dania wegańskie. W niekończącą się podróż po roślinnych smakach zabierze was kucharz Mickey Rotten by Michał Gniłka.
Jak sam o sobie mówi, lubi jeść i ma świra na punkcie jedzenia. Podkreśla, że przede wszystkim jest łakomczuchem, a kucharzem... dopiero w drugiej kolejności.
– Znajdziecie tutaj wegańskie przepisy pełne ciekawych smaków, kontrastujących tekstur i nieoczywistych kombinacji produktów. Pokażę wam, że kuchnia roślinna jest niesamowicie bogata i na co dzień możecie odkrywać nowe, zaskakujące połączenia smakowe – mówi Michał Gniłka z WegeTuby.