40 zł za kompot. Kosmiczne ceny w świątecznym cateringu Magdy Gessler
Co roku Magda Gessler oferuje świąteczny catering dla osób, które nie chcą spędzać godzin w kuchni. Zainteresowani mogą zamówić wybranie dania w sklepie internetowym gwiazdy "Kuchennych rewolucji", Delikatesy u Fukiera. Oferta nie należy jednak do najtańszych.
To właśnie w tym ostatnim można zamówić świąteczny catering. Zainteresowani mają do wybór kilkadziesiąt dań, ale muszą liczyć się z wysokimi cenami. Co znajdziemy w cateringu Magdy Gessler na święta?
Catering Magdy Gessler na Boże Narodzenie
Za 6 sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 42 złote, kompot z suszu "taki jak w domu u mamy" (900 ml) – 40 zł, 10 sztuk uszek z borowikami do barszczu – 44 zł, a za barszcz czerwony "jak rubin" na zakwasie (900 ml) zapłacimy 50 zł. Z kolei jeśli ktoś zamiast barszczu woli zupę grzybową musi wydać 70 zł za 900 ml.Kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką (ok. 1,6 kg) kosztuje 90 zł, a jeszcze droższa jest kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką (ok. 2,2 kg) – 140 zł. Catering Magdy Gessler oferuje również ciasta: sernik prawdziwie krakowski (1 kg) za 80 zł, piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (1 kg) za 85 zł, bezę migdałową z kremem (1,1 kg) za 110 zł czy makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) za 120 zł.
W Delikatesach u Fukiera zamówić można również zestawy dań. To już jednak znacznie większy wydatek. Za Wigilijną chwilę (300 gramów sałatki jarzynowej tradycyjnej z grzybkami marynowanymi, 900 ml kompotu z suszu, 300 g śledzi po kaszubsku, 6 sztuk pierogów, 900 ml barszczu, 10 sztuk uszek, 300 g karpia w zalewie octowej, 900 ml kapusty z grzybami i pigwy, "ulubionej Magdy Gessler i 200 g ryby po grecku) zapłacimy 363,60 zł.
Z kolei zestaw Świąteczna uczta (500 g pasztetu z dziczyzny i grzybów, 900 ml czerwonego barszczu, 10 sztuk uszek z borowikami, 300 g śledzia sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą, 300 g sandacza w zalewie octowej, 300 g karpia faszerowanego po żydowsku, 500 g schabu pieczonego ze śliwką, 1 kg piernika i 1,2 kg makowca) to koszt wysokości 456,30 złotych.U kogo zapłacisz 140 złotych za obiad, a u kogo zjesz hot doga? Oto restauracje polskich gwiazd
Posłuchaj "naTemat codziennie". Skrót dnia w mniej niż 5 minut