Gessler zrzuciła 13 kilogramów! Dietetyk zauważył, jak mogła to osiągnąć – wskazał trzy kroki
- Trudno znaleźć w polskim show-biznesie gwiazdę, która dorównuje jej energią. Mowa oczywiście o Magdzie Gessler
- W znacznej mierze bierze się również ze sposobu odżywiania i stylu życia
- Teraz popularny w sieci dietetyk zauważył metamorfozę gwiazdy. Zrzuciła ponad 10 kilogramów
Magda Gessler schudła 13 kg! Dietetyk wskazał, jak mogła to osiągnąć
Michał Wrzosek to prawdziwy profesjonalista w dziedzinie dietetyki. Jest mocno aktywny na Instagramie, YouTube czy platformie LinkedIn. W jego ofercie znajdziemy indywidualne diety dostosowane do klientów, a także jest autorem książki "Projekt: Zdrowe życie", która pokazuje jak dbać o swoje wyniki badań i samopoczucie.
Osoby, chcące o siebie zadbać i nauczyć się, jak odpowiednio dobierać jadłospis i produkty pod swój tryb życia oraz uwarunkowania zdrowotne, mogą zainspirować się poradami dietetyka, który ochoczo chwali się postępami i metamorfozami swoich podopiecznych.
Wrzosek często ostrzega obserwatorów przed głodówkami czy restrykcyjnymi dietami. Najważniejsze, aby z głową i wiedzą podchodzić do temu redukcji nadprogramowych kilogramów. Tymczasem ekspert od dietetyki pochwalił Magdę Gessler za to, że odpowiedzialnie podeszła do odchudzania. Efekt? Minus 13 kilogramów na wadze.
"Jestem dietetykiem klinicznym i muszę pochwalić Magdę, bo schudła mądrze i nie promuje, jak wiele gwiazd, niezdrowych głodówek i detoksów" – wyjaśnił influencer, dodając, że "królowa polskiej gastronomii" jest idealnym przykładem na to, że na metamorfozę nigdy nie jest za późno. Gessler ma 69 lat, a jest pełna wigoru.
Influencer wskazał, jak Gessler mogła to osiągnąć. Chodzi o trzy zasady. Pierwsza to odpowiednie nawodnienie. Tutaj kluczowe ma być picie wody z cytryną, mięty oraz czarnej herbaty, które są naturalnymi, bezkalorycznymi napojami.
Druga ważna kwestia to ilość posiłków. Restauratorka je ich więcej - około pięciu. Stara się spożywać je w równych odstępach, aby nie dopuszczać do sytuacji, że czuje się głodna. Dietetyk wskazuje, że to trzecia zasada jest najważniejsza - tj. dobranie kaloryczności. Porcje nie mogą być za duże. Lepiej jeść częściej, ale mniej.
Nadmieńmy, że już ponad dwa lata temu gwiazda TVN, za namową syna Tadeusza Müllera, podczas pierwszej kwarantanny w pandemii zupełnie zmieniła sposób odżywania i z diety niemal całkowicie wykluczyła mięso.
– Pozwalam sobie na nie tylko raz w tygodniu. Kiedy nie pracuję i mogę zarządzać własną dietą, jem cztery lekkie posiłki dziennie, głównie warzywa z dodatkiem kwiatów i ziół z mojego ogrodu – wyznała w rozmowie z magazynem "Party".
Przypomnijmy, że charyzmatyczna jurorka "Masterchefa" niebawem po raz trzeci zostanie babcią. Kondycja i forma z pewnością przyda się, aby bawić się z wnukami.