Jak zrobić mazurek wielkanocny w wersji fit? Anna Lewandowska robi go z... daktyli [PRZEPIS]

Monika Piorun
Wielkanocny mazurek wcale nie musi być kaloryczny, wystarczy drobna zmiana, by wyczarować równie smaczny, ale zdecydowanie zdrowszy smakołyk, po zjedzeniu którego nie trzeba katować się godzinami na treningu. Wystarczą daktyle, trochę kakao i kilka innych składników, by w mgnieniu oka powstał pyszny deser, który można spałaszować bez zbędnych wyrzutów sumienia.
Zdrowy mazurek wielkanocny? To możliwe! Anna Lewandowska pokazała, że wystarczy drobna zmiana tradycyjnego przepisu, by powstał równie smaczny, ale mniej kaloryczny deser. Fot. Instagram.com/ @annalewandowskabpa
Nie dość, że jest równie smaczny jak tradycyjny, to na dodatek nie pójdzie nam w biodra i będzie doskonałą alternatywą dla tych, którzy nie mogą spożywać glutenu. Dzięki temu, że do jego przygotowania nie trzeba używać pszennej mąki, z pewnością zasmakuje wszystkim osobom na diecie bezglutenowej. Jak zrobić taki zdrowy mazurek wielkanocny z daktyli?

Czytaj także: Daktyle – naturalne "kulki mocy", które działają jak... aspiryna! Co jeszcze się w nich kryje?

Wystarczy skorzystać z poniższej receptury udostępnionej przez popularną trenerkę, mistrzynię świata i wielokrotną medalistkę mistrzostw Europy i Polski w karate, a także mamę małej Klary i Laury oraz żonę piłkarza Roberta Lewandowskiego.

Dietetyczny i bezglutenowy mazurek na Wielkanoc — przepis Anny Lewandowskiej

Składniki:





Sposób przygotowania:

Czytaj także: Przepis na sernik á la Podsiadło — jak zrobić ciasto ze słynnej aukcji WOŚP?

Dowiedz się więcej:

źródło: hpba.pl